0
Coșul tău
0
Coșul tău

Marica i-a făcut statuie lui Ilie Năstase: „Excepțională, seamănă perfect!” » Inaugurare cu șampanie și invitați de seamă la noua Academie

Fostul internațional Ciprian Marica (38 de ani) și legenda tenisului Ilie Năstase (77) și-au inaugurat oficial noua Academie „Năstase & Marica Sports Club”, care va avea o secție de tenis și una de fotbal. La eveniment, a fost dezvelită și o statuie în mărime naturală a lui Ilie Năstase.

Clubul din Nordul Capitalei, fosta bază „Voința”, are 14 terenuri de tenis, 4 de fotbal și terenuri de padel. „Noul club sportiv își propune să fie un etalon în ceea ce privește complexurile sportive, asigurând vestiare securizate prin tehnologice de ultimă generație, dușuri, saună și grupuri sanitare modernizate”, se arată în comunicatul patronilor. 

După ce Marica și Năstase, alături de Ioana Simion, au tăiat panglica noului complex, a fost dezvelită o statuie în mărime naturală a marelui campion, în care acesta lovește mingea pe la spate, secvență antologică din finala Mastersului de la Melbourne, în 1974, meci pierdut de Ilie în fața lui Guillermo Vilas, scor 6-7, 2-6, 6-3, 6-3, 4-6. 

 Evenimentul a fost celebrat de Ilie Năstase și soția lui cu șampanie, cei doi pozându-se în fața statuii.

„Statuia e făcută după o imagine dintr-un meci cu Villas, la Melbourne. Era finala Mastersului, din 1974.

Mă bucur că nu e o statuie care seamănă cu mine. E o statuie care seamănă perfect. Vreau să felicit artistul. E excepțională! I-am spus soției: «Aici sunt viu, acolo sunt mort». E un cadou frumos, e vorba de respect”, a spus Ilie Năstase.

Investiția pentru modernizarea bazei sportive a fost de 20 de milioane de lei, aproximativ 4 milioane de euro.  La eveniment au fost prezenți foști fotbaliști precum Raul Rusescu, Alex Bourceanu sau Lazlo Szukala, dar și nume precum Narcisa Lecușanu, Ana Maria Popescu, Geoge Cosac sau Dan Capatos.

La final, Ilie Năstase și Ciprian Marica au dat detalii despre proiectul lor. 

„În România, nu se întâmplă lucrurile astea foarte des. În străinătate, lui Nadal, i s-a dat totul de-a gata. Doar a pus numele. S-au făcut academia și hotelul… Aici a trebuit să găsim noi bani. La noi e greu să facem ceva asemănător. Avem antrenori buni, eu nu mă voi implica activ. Vreau să vină cât mai mulți copii”, a declarat Ilie Năstase despre proiectul său.

„Avem cea mai mare academie de tenis. Suntem bucuroși și mândri. Repunem pe hartă o bază sportivă, baza Voința, care ajunsese într-o stare deplorabilă. Ne bucurăm că revine sportului. Mai sunt multe lucuri de pus la punct. Dar ne bucurăm că am pus-o pe hartă.

Avem o academie de fotbal în adevăratul sens al cuvântului. Vrem să descoperim tineri, să-i insturim și să-i promovăm spre marea performanță. Sper să-i livrez talente importante lui Gică Hagi la Farul. Sper să am privilegiul să-l aduc aici pentru a-și alege viitorii jucători”, a spus și Marica.

„Eu sunt mai mic și e normal să las de la mine de mai multe ori. Eu trebuie să fac asta, mai ales când e vorba de oameni care au ajuns la o vârstă și e clar că nu-i mai poți schimba. Au fost discuții, au fost conflicte, dar cel mai important e când se termină cu bine. Ilie e un tip special”, a spus Marica despre împăcarea cu Ilie Năstase.

Acest site folosește cookies, pentru a-ți oferi o experiență cât mai bună. Navigarea siteului înseamnă că ești de acord cu politica de utilizare.